+

Johan Verde

Johan Verde er ikke bare en av Norges mest kjente og prisbelønte industridesignere. Han er også meget anerkjent som en av de fremste i Europa.

Johan Verde er født i Oslo i 1964 og utdannet ved SHKS, Statens Håndverk og Kunstindustriskole. Johan Verde har tilegnet nesten hele sitt voksne liv til design.

Som freelance designer er han mangfoldig med kunnskap og inspirasjon fra mange forskjellige materialer og produkter. Mange av hans verk har sammenheng med det dekkede bord, som for eksempel glass- og porselensprodukter, bestikk og også møbler.

Johan Verde liker å arbeide med estetikk i kombinasjon med funksjon. Blant annet har han også formgitt sjokolade og iskrem. I løpet av årene har han høstet mange priser, bl.a. Merket for God Design for både glass og porselen, Norsk formpris til unge talenter, og førstepris i Statens designkonkurranse for porselen. Blant utstillinger er han representert bl.a. på InnoTown og i en nordisk designutstilling i Amsterdam. – formgivning handler om å ha en idé, men også om å være litt ydmyk for materialet, for å fange tilfeldighetene, sier Johan Verde.

Heimesida finn du på www.verde.no